Menu ikon

Kontakt lokalafdeling

phone

Historie

Vores historie

I mere end 70 år har vi serviceret vores mange gode og loyale kunder og vi er stolte af at være vores kunders foretrukne leverandør indenfor de ydelser vi kan levere.

Der er sket meget siden 1953, hvor BMS blev stiftet. Læs mere om hovedoverskrifterne herunder.

 

1953 / 1955 / 1973 / 1985 / 1993 / 2001 / 2004 / 2007 / 2010 / 2011 / 2012 / 2014 / 2016 / 2018 / 2021 / 2022 / 2023 / 2024

 

//1953

BMS (Byggeriets Maskin Stationer A/S) blev grundlagt i København som en statsejet virksomhed ved brug af midler fra, det europæiske genoprejsningsprogram, Marshall-planen. BMS' etablering og indledende udvikling hænger tæt sammen med genopbygningen af Danmarks industri efter Anden Verdenskrig.

Ifølge økonomi historikeren Herman van der Wee gav Marshall-planen ny drivkraft til genopbygningen og moderniseringen af Vesteuropa. Dette gælder også for BMS koncernen, som har været en del af den industrielle vækst i de sidste syv årtier.

//1955

BMS får leveret sin første kran, en danskbygget 6 ton teleskopkran.

//1973

Enggaard familien, som senere bliver ejer af BMS A/S, stifter kranvirksomheden Kranløft A/S

//1985

Enggaard familien køber kranvirksomheden Helsingør kranudlejning fra Helsingør og fusionerer denne med Kranløft A/S, samtidig med at navnet på den samlede kranvirksomhed ændres til Kranringen A/S.

//1993

Den danske stat privatiserer BMS med sparekasserne SDS og Bikuben som de første ejere, hvorefter det bliver solgt til entreprenørvirksomheden MT Højgaard A/S.

BMS køber kranaktiviteterne i virksomheden MT Materielservice samt Per Aarsleff.

//2001

BMS køber kran- og transportvirksomhed Krangården A/S fra Holstebro, der fortsætter som et selvstændigt selskab.

//2004

BMS køber Enggaard familiens kranvirksomhed Kranringen A/S og i samme forbindelse overtager Enggaard familien 50% af aktierne, således at MT Højgaard A/S og Enggaard familien har et delt ejerskab med 50% til hver part. Samtidig fusionerer man også Krangården A/S ind i BMS A/S.

//2007

Enggaard familien køber MT Højgaards ejerandel i BMS A/S og har herefter 100% ejerskab.

Enggaard familien køber en andel i den norske kran- og transportvirksomhed, Kranringen AS, med hovedkontor i Skien.

BMS køber kran- og transportvirksomheden TP Kranar AB, med hovedkontor i Malmø, der fortsætter som en selvstændigt selskab.

BMS koncernen kåres til verdens 43. største kranvirksomhed, af det anerkendte magasin Cranes International and Specialized Transport, målt på antal tonmeter

//2011

BMS køber kran- og transportvirksomheden Kranexpressen A/S fra Hedehusene, der fortsætter som et selvstændigt selskab.

Enggaard familien sælger deres ejerandel af KR Wind til Mammoet og stifter derefter BMS Heavy Cranes A/S.

BMS sælger de ubemandede lifte til Riwal Danmark A/S, således man kun har de bemandede lastbilmonterede lifte tilbage i flåden.

//2012

BMS' datterselskab Kranexpressen A/S køber kran- og transportvirksomheden P. E. Kristensen A/S fra Roskilde, som fusioneres ind i Kranexpressen.

//2014

BMS køber Kruse Maskintransport A/S, en virksomhed med kompetencer indenfor baks- og maskintransport, og fusionerer denne ind i BMS.

//2016

BMS køber transportvirksomheden, Torben Rafn A/S fra Sommersted, der fortsætter som et selvstændigt selskab.

BMS køber udvalgte aktiver fra kran- og transportvirksomheden K. Knudsen A/S, og fusionerer disse ind i BMS.

BMS køber Vamdrup Special Transport A/S, en virksomhed med kompetencer indenfor kran-, baks- og transportområdet, og fusionerer denne forretning ind i BMS.

//2018

BMS køber kran- og transportvirksomheden, Thomas Thomsen A/S fra Thisted, der fortsætter som et selvstændigt selskab.

//2021

BMS køber kran- og transportvirksomheden Skaks A/S fra Rødekro, der fortsætter som et selvstændigt selskab.

BMS køber aktiverne i kran- og transportvirksomheden Karl Thygesen & Søn fra Greve, og fusionerer disse ind i BMS.

BMS fusionerer den norske kranforretning Kranringen AS med Crane Norway Group AS og deler herefter ejerskabet af den samlede norske kranforretning, med familien Stangeland fra Stavanger.

//2022

BMS koncernen kåres til verdens 5. største kranvirksomhed, af det anerkendte magasin Cranes International and Specialized Transport, målt på antal tonmeter.

//2023

BMS og Jalo & Jalo OY, der er markedsleder indenfor lastbilmonterede lifte i Skandinavien, etablerer et joint venture JaloBMS A/S​, med det formål at styrke den samlede liftforretning i Nordeuropa. Tilsammen har JaloBMS mere end 100 lastbilmonterede lifte, som primært opererer i Finland, Sverige og Danmark, men som også påtager sig projekter i andre lande.

//2024

BMS og Crane Norway Group køber sammen kran-og transportvirksomheden Havator, der har aktiviteter i Finland og Sverige. Tilsammen dækker koncernen nu hele Skandinavien.